Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Šport v obci

Futbal
Pre sezónu 2023/2024 je obec Bíňovce so svojim družstvom TJ Družstevník Bíňovce účastníkom IX. liga-MEVA-sk.A – Oblastného futbalového zväzu Trnava
Prezident TJ Družstevník Bíňovce:
Vedúci mužstva/klubový ISSF manažér:

Tabuľka IX. liga-MEVA-sk.A-ObFZ TT

Rozpis IX. liga-MEVA-sk.A-ObFZ TT

Športová činnosť v Bíňovciach bola vždy reprezentovaná predovšetkým futbalom. Hrával sa už v rokoch bývalej ČSR a počas Slovenského štátu. Začiatky organizovaného povojnového športového života sa kladú, ako prezrádza obecná kronika, do roku 1947. Hrávalo sa na lúke Martina Fandla. Prvým súperom miestnych športovcov bolo družstvo z Bukovej. Neskôr bol vykúpený trávnik za obcou a už v roku 1951 sa hralo na novom, ešte neupravenom ihrisku. Pri úprave štátnej cesty v roku 1955 sa využili zemné mechanizmy a upravilo sa aj ihrisko. Šatňa sa postavila v roku 1967. Miestni športovci sa v roku 1984 po dvojročnej prestávke, spôsobenej nedostatkom hráčov, pustili do organizovaného športového života. Futbalisti hrali okresnú súťaž. V roku 1998 – 2000 si svojpomocne urobili rekonštrukciu a prístavbu šatní. Celú akciu financovala obec. Telovýchovná jednota Družstevník Bíňovce fungovala aj vďaka sponzorským dotáciám Poľnohospodárskeho výrobno-obchodného družstva v Bíňovciach, Obecného úradu v Bíňovciach a miestnym sponzorom.
V roku 2006 miestna organizácia TJ Družstevník prerušila činnosť a v roku 2009 opäť obnovila svoju činnosť. V roku 2014 prešiel klub veľkou zmenou, keď ukončilo svoje pôsobenie v klube viacero starších hráčov a klub kúpil 6 mladých hráčov, čo tímu výrazne pomohlo a odrazil sa z poslednej priečky. Väčšina našich futbalistov sú občanmi našej dediny, na čo sme veľmi hrdí. Tím momentálne pôsobí v VIII. lige a ambície sú určite vyššie. Futbal v našej dedine nie je reprezentovaný len hrou, ale aj rôznymi akciami, ktoré sa organizujú počas celého roka. Medzi ne patria napríklad Turnaj v minifutbale alebo Ples športovcov. Klub funguje aj vďaka organizovaniu týchto akcií ako aj pomoci jednotlivcov a takisto podpory Obecného úradu. Počas roka okrem trénovanie a hrania futbalu sa snažíme aj o vylepšenie nášho ihriska, začalo sa s úpravou stropu v bufete a s opravou zábradlia. Plány sú však ešte oveľa väčšie. Okrem súťažných zápasov sa na hody organizuje aj zápas ženatí vs. Slobodní.

Basketbal, volejbal
V obci je vybudované  basketbalové ihrisko, ktoré je mládežou a deťmi pravidelne využívané.

FitnessCentrum